Verslag afgelopen seizoen
woensdag 15 juni 2016 10:01

Tijdens het afgelopen volleybalseizoen nam Voverdi met zes teams deel aan de ORV Breda competitie. En al slaagde geen van de teams erin een kampioenschap op haar naam te schrijven, met podiumplaatsen voor zowel dames 2 en heren 1 kan er toch teruggekeken worden op een geslaagd seizoen. 

Voverdi heren 1 speelt in de 1e klasse en is daar een paar (drie?) jaar achter elkaar kampioen geworden. Dit seizoen moesten ze echter voorrang geven aan Hovoc uit Hoeven en DVC uit Dorst en eindigden op de 3e plaats. Van de achttien gespeelde wedstrijden werden er elf gewonnen en zeven verloren. Heren 2 speelt in de 4e klasse. Zij werkten een programma van 22 wedstrijden af, waarvan er zeven werden gewonnen, vijf gelijk gespeeld en tien verloren. Daarmee behaalden ze een 8e plaats. Voverdi dames 1 speelde dit seizoen voor het eerst in de 1e klasse en ging daar de strijd aan met elf andere teams uit de regio Breda. Van de 22 gespeelde wedstrijden werden er zes gewonnen, drie gelijk gespeeld en dertien verloren. Dit leverde hen een 9e plaats op. Dames 2 kwam uit in de 3e klasse en behaalde daar een knappe 2e plaats door vijftien wedstrijden te winnen, driemaal gelijk te spelen en slechts twee wedstrijden te verliezen. Helaas deed Kraftwell Symmachia 2 uit Roosendaal het in deze klasse nog net iets beter en ging er met de 1e plaats vandoor. Onderling waren deze twee teams ook zeer aan elkaar gewaagd: thuis werd er in mei jl. door Voverdi dames 2 gewonnen met 3-1, uit in november jl. helaas verloren met 4-0. Dames 3 en 4 spelen beide in de 5e klasse en kwamen elkaar deze competitie dus ook tweemaal tegen. De eerste keer was begin november vorig jaar, waarbij dames 3 alle vier de punten op haar conto wist te schrijven. Begin maart van dit jaar troffen de teams elkaar weer en toen was dames 4 het betere team door met 3-1 te winnen. Uiteindelijk eindigde dames 3 op de 6e plaats met 38 punten en dames 4 op de 8e plaats met 32 punten.

Tot aan de schoolvakantie wordt er door de senioren iedere woensdagavond van 19.30 tot 21.00 uur getraind in sporthal De Buitelstee. Wie eens een training mee wil doen, is van harte welkom. Datzelfde geldt voor de jeugd: zij trainen van 18.15 tot 19.15 uur. Kijk voor meer informatie op onze site: www.Voverdi.nl of neem contact op met Peter van de Merbel via 0167-523530 of pvandemerbel@home.nl


Reacties

Sponsoren